somn-pe-chilia-Aprilie-2018
blog

Pescuit in delta 12 – 14.04.2018 Chilia – ultima frontiera si o zona superba

somn pe chilia - Aprilie 2018Voi incepe prin a spune ca si eu pescuiesc pe Chilia, in special in zona Periprava si urasc cu pasiune sa platesc o taxa ca sa pescuiesc pe Dunarea noastra dar cumva trebuie sa recunosca ca densitatea mai mare de peste fata de alte zone din delta este mai mare si datorita acestei concesionari care mai tine braconierii la distanta dar nu despre asta vorbim azi!

Stim cu totii ca Dunarea este imensa, pe nicaieri numai sunt maluri iar apa este pana in buza digurilor, curentul este turbat si conditiile de pescuit sunt grele dar nu imposibile!

Weekendul trecut o echipa de 2 prieteni au plecat la pescuit pe Chilia. Dupa ceva aventuri pe Litcov cu nivelul apei si salciile aplecate si trecerea pe sub ele a pus ceva probleme, au ajuns si au prins 2 zile jumatate  de pescuit tinta fiind somnul si poate crapul la momitoare cu plastice!

Sa nu va tin mult la povesti, campioane au fost lipitorile de pamant care le-au adus baietilor cativa somotei la 1-3 kg si unul estimat la vreo 15 kg!

Crapul a fost cautat cu doua lansete dar a refuzat categoric sa coopereze chiar daca dimineata isi facea simtita prezenta prin salturi spectaculoase!

Felicitari lor pentru ca au iesit si s-au relaxat in aceste conditii si bineinteles multumim pentru fotografie!

Echipament folosit: lansete Unicat Dream Fish RSB, Mulinete V-shot 6000, plumbi de 370 g

 

Written by 

Related posts